Bu bölüme sadece iki öğrenci kayıt yaptırdı
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Pazar, 30 Eylül 2012 10:16 tarihinde oluşturuldu
Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü'ne yeni eğitim-öğretim döneminde sadece 2 öğrenci kayıt yaptırdı.
Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Matematik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Akın Osman Atagün, matematik bölümüne biri bayan biri erkek olmak üzere iki öğrencinin kayıt yaptırdığını söyledi.
Bu iki öğrencinin özel ders modunda ders gördüğünü anlatan Atagün, ''Geçen sene benzer bir durum Kimya ve Biyoloji bölümünde oldu. Biz geçen yıl onu Yüksek Öğrenim Kurumu'na (YÖK) danıştığımızda 'bu öğrencilerin başka bir yere kayıt olamayacaklarını' bildirmişlerdi. Bu sene de aynı şekilde iki öğrenciye ders anlatmaya başladık'' dedi.
Ek kontenjanla yeni öğrenciler beklediklerini anlatan Atagün, şöyle devam etti:
''Bu yıl pedagojik formasyonun kaldırılmasıyla öğrenciler fen edebiyat fakültelerini tercih etmedi. Formasyon olmadığı için fen edebiyat fakültelerinin önü kesilmiş durumda.''
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Eğitimde fırsat eşitliği ve sosyal sorumluluk Kunduz’da buluşuyor
-
Gençlerin yüzde 67'si eğitimi düzelteceğine inandığı siyasetçi için oyunu değiştirecek
-
Sınav Eğitim Kurumları 2022 Kurucular Zirvesi gerçekleştirildi
-
Sınav’ın Voice Of Silence Team Öğrencileri ile işitme engeline duyarlılık artıyor
-
Yabancı Dil mi, Yalancı Dil mi?
-
Doğru Cevap’a yeni genel müdür
-
Sevinç Atabay, siyasete atıldı
-
Eğitimde milli servetin heba olması!?!
-
Toplumsal cinsiyet eşitliği eğitim müfredatında yer almalı
-
Teknoloji’de Kadın: ‘Onun Hayali Bizim Hayalimiz’