Müdüre kızdı okulu yaktı
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Cuma, 26 Ekim 2012 21:46 tarihinde oluşturuldu
Müdüre kızan öğrenci okulu ateşe verdi
Iğdır'a
Köylüler kovalarla su taşıdı
Evlerindeki kovalarla birlikte kısa sürede okula gelen köylüler çeşmeden taşıdıkları suyla yangına müdahale etti. Okul müdürü Fevzi Yaray'ın odasında başlayan yangın, sınıfa sıçramadan söndürüldü. Bu sırada köye gelen itfaiye ekipleri soğutma çalışması yaptı. Yangının, okulun müdür odasının camının kırılarak içeri atılan kağıtların yakılması ile çıktığı belirlendi.
Müdüre kızan öğrenciden şüphe ediliyor
Jandarma, olayı müdüre kızan 15 yaşındaki bir öğrencinin yaktığından şüphe ettiklerini açıkladı. Yangının saat 18.00'da çıktığını söyleyen köy muhtarı İsmet Ölçe, şöyle dedi:
"Evde oturuyordum. Okuldan duman çıktığı haberi geldi. Hemen köy camiinde anons yapıp halkı okulun orada topladık. Köylüler evlerden getirdikleri kovalarla çeşmeden su tayışıp yangını büyümeden söndürdü. Okulu kimin ve neden yakıldığını bilmiyoruz. Okulun bahçesine 23 Ekim günü 'Biji Apo' diye yazılmıştı.
Güvenlik görevlileri araştırıyor. Umarım okulu yakanlar kısa sürede yakalanır ve adalet önünde hesap verir. Yangını bayram tatilinde olan okul müdürü Fevzi Yaray ve öğretmen Ali Ok'a söyledik. Onlar da çok üzüldü."
İl Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, Adetli köyündeki okulun sadece müdür odasının yandığını anımsatarak, "Acil onarım ekibi şu an bayram tatilinde. Tatil bitince 2 gün içerisinde onarıp tekrar eski haline getireceğiz" diye konuştu.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Eğitimde fırsat eşitliği ve sosyal sorumluluk Kunduz’da buluşuyor
-
Gençlerin yüzde 67'si eğitimi düzelteceğine inandığı siyasetçi için oyunu değiştirecek
-
Sınav Eğitim Kurumları 2022 Kurucular Zirvesi gerçekleştirildi
-
Sınav’ın Voice Of Silence Team Öğrencileri ile işitme engeline duyarlılık artıyor
-
Yabancı Dil mi, Yalancı Dil mi?
-
Doğru Cevap’a yeni genel müdür
-
Sevinç Atabay, siyasete atıldı
-
Eğitimde milli servetin heba olması!?!
-
Toplumsal cinsiyet eşitliği eğitim müfredatında yer almalı
-
Teknoloji’de Kadın: ‘Onun Hayali Bizim Hayalimiz’