Öğretmenler Güneydoğu’nun ilk oda orkestrasını kurdu
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Pazartesi, 31 Aralık 2012 09:33 tarihinde oluşturuldu
Milliyet’in Haydi Güneydoğu’ya kampanyasıyla yaptırılan Diyarbakır Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nin genç öğretmenleri Güneydoğu’nun ilk oda orkestrasını kurdu
Milliyet’in 1998 yılında “Haydi Güneydoğu’ya” kampanyası içinde yer alan projelerden biri Diyarbakır Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’ydi. Diyarbakır kent merkezinde yapılan Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nin temelini 20 Eylül 1998’de dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel atmıştı. Bölgenin ilk güzel sanatlar lisesi olan lise bir ilki daha başardı. Lisenin genç öğretmenlerinden oluşan grup Diyarbakır’da Güneydoğu’nun ilk oda orkestrasını kurdu.
Orkestranın şefliğini yapan Serhat Atalay, Diyarbakırlı olduğunu, bir milyonluk şehirde yaylı çalgılar orkestrasının bulunmamasının büyük bir eksiklik olduğuna inandığını söyledi. Hem hayalini gerçekleştirmek hem de kentteki bu eksikliği gidermek için çalışmaya başladığını ifade eden Atalay, bu amaçla daha önce okuttuğu ve öğretmen olarak Diyarbakır’a atanan eski öğrencilerine ulaştığını anlattı.
‘23 kişiyle kurduk’
Atalay, bu arada bir sosyal paylaşım sitesinde de orkestra kurma düşüncesini paylaştığını ve konuyla ilgili yoğun başvuru aldığını belirterek şunları söyledi: ”Daha sonra toplam 23 kişiyle orkestramızı kurduk. 13-14’ü eski öğrencim. Öğrencilerim üniversitelerini bitirdiler, öğretmen olup Diyarbakır’a atandılar. Şimdi de bizim orkestrada çalıyorlar. Hepsi öğretmen olduğu için sadece hafta sonları çalışabiliyoruz. Böyle bir orkestra kurmak hayalimdi.”
Bir hayal gerçek oldu
Diyarbakır Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde viyola öğretmeni olan Serhat Atalay, okuldan mezun ettiği eski öğrencilerine sadece klasik müzik eserlerinin çalınacağı orkestra kurma hayalini dile getirdi. Hemen çalışmaya başlayan ve 23 kişiden oluşan grup, Diyarbakır İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde de ilk konserini verdi.
MİLLİYET’in 1998 yılında “Haydi Güneydoğu’ya” kampanyası çerçevesinde başlattığı eğitim atağı büyük ilgi görmüştü. Diyarbakır kent merkezinde yapılan Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nin temelini 20 Eylül 1998’de dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel atmıştı. Kampanya çerçevesinde Diyarbakır’a Güzel Sanatlar Lisesi yapılması için binlerce okuyucu maddi destekte bulunmuştu. Çok sayıda sanatçı da konserlerle kampanyaya destek vermişti. Koç Grubu Eğitim Gönüllüleri Vakfı okulun bilgisayar donanımını üstlenirken, diğer ihtiyaçlar için birçok kuruluş çalışma yapmıştı. Türk Pop Müziği’nin Kraliçesi Sezen Aksu da Podima’daki 350 bin dolarlık evini kampanyamıza bağışlamıştı.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
HIZ Yayınları, kurumsal yayınları ile kurumların başarısını yükseltiyor
-
İELEV’de ilk kadın Yönetim Kurulu Başkanı dönemi
-
DERSLİG, AFETZEDE ÖĞRENCİLERİN YANINDA
-
Sınav Koleji, Kadınlar Günü'nde deprem bölgesinde
-
Prof. Dr. Bacanlı’dan MEB’e sert eleştiri
-
Özel öğretim kurumları için gelecek perspektifi
-
TÖZOK YİK Başkanı Cem Gülan'ın istifası kabul edilmedi
-
Özel okullardan depremzede öğrencilere destek açıklaması
-
7 bin gönüllü öğretmen sahada destek veriyor
-
MEB, eğitim öğretime verilen araya ilişkin yeni kararlar aldı