Okulların dönüştürme işlemleri başladı
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Pazar, 17 Şubat 2013 12:21 tarihinde oluşturuldu
12 yıllık zorunlu eğitim kapsamında ilköğretim okullarının dönüştürme işlemleri başladı. Dönüştürme işlemlerinde öğrenciler, öğretmenler ve okul müdürleri belirlenen okullara atanacak, ilkokul ve ortaokul olarak dönüştürme çalışmaları sonunda derslik ve öğrenci sayısı homojen dağıtılmış şekilde ilkokul ve ortaokul olarak 2013-2014 eğitim öğretim yılında faaliyete geçecek.
İstanbul’daki ilköğretim okullarının 12 Yıllık Zorunlu Eğitim kapsamında ilkokul ve ortaokul olarak dönüştürme işlemlerine, İl Milli Eğitim Müdürlüğünde oluşturulan on beş kişilik komisyon ve ilçe milli eğitim müdürlüğü temsilcilerinin katılımıyla 12.02.2013 tarihinde başlandı.
12 Yıllık Zorunlu Eğitim kapsamında (4+4+4 sistemi) ilköğretim okullarının ilkokul ve ortaokul olarak dönüştürülmesi çalışmaları İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şerafettin Turan başkanlığında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri Nedat İlhan, Halim Karakaya, Erol Demir, Vacip Kemal Alkan, ilçe milli eğitim müdürleri, şube müdürleri, okul yöneticileri ve sendika temsilcilerinin katılımıyla 12 Şubat 2013 tarihinde başladı. Kesin okul dönüşüm çalışmaları 28 Şubat 2013 tarihinde sona erecek.
12-28 Şubat 2013 tarihleri arasında, ilçe komisyonları tarafından ilkokul ve ortaokul olarak belirlenen okulların durumu, komisyon tarafından ilçe ilçe değerlendirildikten sonra sonuçlar ilan edilecek ve ilkokul / ortaokul olarak ayrı ayrı belirlenen okulların yönetici atamaları gerçekleştirilecek, okullara öğrenci ve öğretmen aktarmaları yapılacak. İlköğretim okulları, ilkokul ve ortaokul olarak dönüştürme çalışmaları sonunda derslik ve öğrenci sayısı homojen dağıtılmış şekilde ilkokul ve ortaokul olarak 2013-2014 eğitim öğretim yılında faaliyete geçecektir. Bulundukları bölgenin coğrafya şartlarından dolayı dönüştürülemeyen çok az sayıda okul ise ilkokul ve ortaokul olarak hizmet vermeye devam edecek.
12 Yıllık Zorunlu Eğitim kapsamında yapılan okul dönüşüm çalışmaları, görüşülmekte olan ilçenin ilçe milli eğitim müdürü, ilgili şube müdürü ve komisyon üyelerinin tek tek görüşü alınarak ilçe ilçe yapılıyor, her okul ayrı ayrı ele alınıyor. Dönüşümlerde okulun bulunduğu eğitim bölgesi, semt, bina durumu, mevcut derslik durumu, mevcut şube durumu, devam eden öğrenci sayısı, öğrenci potansiyeli, eğitim bölgesi derslik sayısı, eğitim bölgesi şube sayısı, derslik başına düşen öğrenci sayısı, mahalle çağ nüfusu, okulun hitap ettiği bölgenin okula uzaklığı ve okulun sosyal imkânları göz önüne alınarak yapılıyor; her okul ayrı ayrı değerlendirilerek komisyon tarafından onaylanıp kabul ediliyor
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Özel okullar ayakta kalabilmek için yine kendi yağında kavrulacak!
-
MEB izinsiz kurumlara karşı ihbar linki kurdu
-
İstanbul'da eğitim Mücahit Yentür'e emanet
-
Özel öğretim kurumları zor bir dönemden gerçerken, neler yapılmalı?
-
MEB devamsızlık affını kaldırıyor
-
Bahçeşehir Üniversitesi’nin zirvesine yabancı öğrenciler damga vuruyor
-
20 üniversiteye rektör atandı
-
LGS 1. nakil sonuçları açıklandı
-
The Wall’ü izleyin Engelliler için yaşam köyüne destek olun
-
10 Soruda 2023 Yılı Öğretmenlerin İller Arası İsteğe Bağlı Yer Değiştirme İşlemleri