Yayınevinden ‘başörtülü penguen’ haberi açıklaması
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Perşembe, 14 Mart 2013 09:57 tarihinde oluşturuldu
İlköğretim birinci sınıflara kaynak kitap olarak okutulan “Paytak Penguenler ile Tanışalım” adlı hikaye kitabıyla ilgili olarak yayınevi bir açıklama yaptı.
Timaş Yayınları yaptığı açıklamada penguenlere başörtüsü takılması ile ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığını, kitabın orijinal metni ve görsellerine sadık kalındığını ifade etti.
Timaş Yayınları’ndan çıkan “Paytak Penguenler ile Tanışalım” adlı hikâye kitabında penguenlerin başörtülü çizildiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı, çizimlerin kitabın İngilizce orijinal baskılarındakilerle aynı olduğu belirtildi.
Timaş’tan yapılan açıklamada, “kitap ilk olarak Hindistan menşeli, Virginia merkezli Amerikan Kapps Books tarafından İngilizce olarak yayınlanmıştır. Ardından kitabın Fransızca ve diğer dillerdeki versiyonları birçok ülkede çocuklarla buluşmuştur. Herhangi bir art niyet içermeden orijinal dilinden eksiksiz bir şekilde ve aynı görsellerle Türkçe’ye çevirdiğimiz eserin yukarıda geçen mecralarda ve sosyal medyada kasıtlı olarak yayınevimize toplu ve organize bir saldırı mantığı ile afişe edilmesi geçmişte aynı şekilde ve aynı isimler tarafından yapılan karalama kampanyalarını hatırlatmaktadır.” denildi.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
OKUL MÜDÜRÜNE 26 MİLYON TL CEZA
-
Ali Yalçın: Eğitim sisteminde önemli bir kalite sorunu var
-
AB ülkelerinde okullar açık, biz neden kapalı?
-
TÖZOK başkanlığına Zafer Öztürk getirildi
-
Eğitim dünyası acı kayıpla sarsıldı
-
TOBB'dan "fuhuş evleri" sözlerine tepki
-
TÜSİAD eğitimde gelecek senaryolarını tartıştı
-
Pandeminin ebeveyn açmazı: Ders mi oyun mu?
-
Türkiye uluslararası öğrenci sayısında dünyada ilk 10’da
-
10 soruda TIMSS 2019 sonuçları ne söylüyor?