banner

O uygulama 1 Nisan’da başlıyor




Hastanelerde avuç içi taraması 1 Nisan'da başlıyor

Hastaları avuç içinden tanıyacak sistem, 1 Nisan'dan itibaren tüm özel ve üniversite hastanelerinde uygulanmaya başlanacak.

Sağlık karnelerinin kaldırılarak Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) sisteminden kimlik numarası üzerinden onay alınmaya başlanmasının ardından usulsüzlüklerin tespit edilmeye başlanması üzerine ''Avuç İçi Kimlik Doğrulama Sistemi''ne geçilmesi kararlaştırılmıştı.

Geçen yılın Temmuz ayında ilk kez Konya'da, 1 Aralık'tan itibaren de 20 ilde uygulanmaya başlanan ''Avuç İçi Kimlik Doğrulama Sistemi'' ile özel ve üniversite hastanelerine başvuranlar, daha önce SGK sistemine kaydedilen avuç içi damar görüntüsünden tanınacak. Sistem, başvuru noktalarına yerleştirilecek cihazlar yardımıyla avuç içinden kimliği sorgulanacak hastaya onay vermediği takdirde, tedavi gideri SGK tarafından karşılanmayacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.