banner

İstanbul Üniversitesi’nde patlamanın detayları




İstanbul Üniversitesi (İÜ) Hukuk Fakültesi'nde meydana gelen patlamada 3 kişi yaralandı.

Alınan ilk bilgilere göre, üniversitenin Beyazıt'taki yerleşkesinde bulunan Hukuk Fakültesi'nin tuvaletindeki klozetlerin yanında bir patlama meydana geldi.

Patlamada yaralanan 3 kişi hastanelere kaldırılırken, olay yerine sevk edilen polis ekipleri de fakülte tuvaletinde inceleme yapıyor.

İstanbul Üniversitesi’nin (İÜ) Hukuk Fakültesi tuvaletinde meydana gelen patlamaya, ses bombasının yol açtığı üzerinde duruluyor.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, üniversitenin Beyazıt yerleşkesinde bulunan Hukuk Fakültesi’nin önünde basın açıklaması yapmak üzere bir grup öğrenci toplandığı sırada, fakültenin kadınlar tuvaletinde bir patlama meydana geldi. O sırada, olay yerinde bulunan 3 öğrenci patlamadan etkilendi ve biri kulağından hafif yaralandı. Arkadaşları tarafından sakinleştirilen öğrenciler, hastaneye gitmek istemedi.

Patlamanın ardından olay yerine gelen bomba imha uzmanları ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, inceleme yaptı. Patlamanın, ses bombasından kaynaklandığı ihtimali üzerinde durulurken, kamera görüntüleri de incelemeye alındı.

Bu arada, patlamanın ardından basın açıklaması yapmak üzere toplanan öğrenciler ile üniversitenin özel güvenlik görevlileri arasında tartışma çıktı. Tartışmanın arbedeye dönmesi üzerine bazı öğrenciler hafif yaralanırken, olay yerine polis ekipleri geldi.

Polis ekipleri, biri kız 6 öğrenciyi gözaltına aldı.

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'nden şu açıklama yapıldı

İstanbul Üniversitesi’ndeki Olay Hakkında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi bayan tuvaletlerinde ilk incelemelere göre basınç kaynaklı küçük çaplı bir patlama olmuştur. Kesinlikle yaralanan veya zarar gören öğrenci ya da personel bulunmamaktadır. İstanbul Emniyet Müdürlüğü konu ile ilgili araştırmasını sürdürmektedir.

İstanbul Üniversitesi’nde patlama oldu

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.